tatti

Berliinin reissu

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 8.8.2015

Tulipahan käytyä toistamiseen Berliinissä, sillä ensimmäisellä kerralla tykästyin kaupunkiin, eikä varmasti ole viimeinen kerta. Matkakohteena Berliini on ihan mielettömän monipuolinen kaupunki, josta saa kyllä irti paljon jo viikonloppureissullakin. Kulkemiseen, nauttimiseen ja tutkimiseen kannattaa silti ihannetilanteessa varata enemmän aikaa, sillä nähtävää ja koettavaa yksikertaisesti riittää niin paljon. Vaikka itse olen käynyt Berliinissä nyt 2 kertaa, tuntuu etten ole ehtinyt nähdä vielä paljoakaan. Viikon reissu ei varmasti ole liian pitkä mikäli tällaiseen vain on mahdollisuus, toki 3-4 päivääkin antaa hyvän läpileikkauksen.

Meikäläinen brandeburgin torilla ja toisessa kuvassa ollaan holocaust- muistolaattojen päällä.

brande1muisto

 

curry

Yksi päivä meni melkein kokonaan Eläintarhassa, siellä kannattaa ehdottomasti käydä ja varata koko päivä, ainakin lapsiperheille ehdoton vaihtoehto. Isompi se on kun korkeasaari, mutta loogisempi kiertää ja löytyi monipuolisesti elukoita.Kartan avulla selvisi helposti ja pystyi kiertämään paikan.

eläimet

eläin1

eläin2

lisko

eläin3

Meikäläinen maanantaina:

eläin4

Hodari ja Dayo olivat aika hellyyttävä parivaljakko :P

eläin5

eläin6

Ostoksillakin tuli käytyä, esim kavede ostoskeskus oli jo pelkästään pällistelyn kannalta miellyttävä kokemus omalla tavallaan.

Tuosta kisahousut?

kisashortsit

Hieno takki, vain 2500 €

takki

Hotellillamme oli sali, missä pystyi juuri treenaamaan ylläpitävästi. Sali oli auki klo 10 eteenpäin, mutta joka aamu hipsin sinne klo 08 aikoihin treenaamaan hiljaa ;) Aamupalalla sitten sellasta reilua 2000 kcal ja kiertelemään.

Sauna piti myös testata, 100-asteisen saunan lauteet poltteli kivasti.

kiuas_allarakkolaast

Kyllä, siellä on kiuas, lauteiden alla. Ja rakkolaastarit tulivat lukuisien kilometrien kävelyn plus näiden lauteiden ansiosta tarpeellisiksi.Hienot näkymät hotellin saunan ikkunasta.

saunasta

15min oli saunassa maksimiaika, koska ”This is a very dangerous place.”

15min

Kuten matkalla Helsinki-Vantaan lentokentälle, niin Berliinissäkin, julkiset rokkaavat.

koruja koruja2

Paikallisessä lidlissäkin tuli käytyä ja valikoima näytti aikalailla samalta, paitsi hinnat eivät vastanneet Hanko-Sodankylä-väliä.

Ruoka käytännössä ilmaista tuolla =)

lidl

Taustalla berliinin muuri, hyvä paikka mm.syödä jäätelöä ;P

muuriWP_20150725_019

Lentokentällä meni rahaa….

victorias

Perillä piti tyytyä kirpputoriin, sunnuntaisin melkoisen hyviä paikkoja, esimerkiksi juurikin tämä Tiergartenin aseman läheisyydessä oleva joka sunnuntainen kirpputori. Suosittelen menemään, valikoimat on vähän laajemmat kun Suomen vastaavissa 

tiergarten

Summa summarum, Berliini on hieno kaupunki, ystävällisiä ihmisiä, ravintoloissa hyvää ruokaa. Jäätävä ostovoima sakemanneilla. En ihmettele miksi esimerkiksi Mens Physique-mestari Skandaali-Joonas sekä puolisonsa Virmajoen Anna asustelee tuolla. Ei voi kun suositella.

5/5.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista