safka4

Hieman ruokavaliosta ja elintavoista

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 14.9.2015

Jonkin verran on tullut kyselyitä koskien ruokavaliota. Täytyy sanoa että laadukkaat sportsnutritionin lisäravinteet, säännöllinen kova ja monipuolinen hapotustreeni, hyötyliikunta sekä tietenkin tämä ruokavalio on vaikuttanut eniten miksi olen päässyt tähän asti. Mentaalinen puoli toki pitää olla mukana, eli kovaa:

Koko dieetin ruoka on ollut taivaallisen hyvää eikä kaloreita olla taaskaan laskettu. Laskettu(decreased) toki on muttei laskettu(calculated). Joutuu laskemaan ihan tarpeeksi töissä ;) Vaikka rasvan määrää on pudotettu(ok se 20-25% kokonaismakroista on aika lähellä, sen verta kalkulaattori käynyt kotonakin), olo on ollut pääosin hyvä, ja fyysinen suorituskyky on pysynyt hyvänä. Sanoisin että terveellistä hommaa tämä kisaaminen ainakin itsellä, moni kärsii turhaan(p.s en ota kantaa kehonrakennukseen).  Tässä viime viikkoisia 1 weeks out-ruokia:

safka

Kuva 1. Naudan sisäpaisti, alla paahtoleipää, paistettua sipulia, chian siemeniä, sipappia leivän päällä ja salaattia. 

safka2

Kuva 2.Treenin jälkeinen ateria. Paahtoleipää, sipulia, kananrintaa, tomaattia, sinappia leivän päällä ja salaattia.

safka3

Kuva 3.Paahtopaistia, sipulikeittoa(einespussi), kananrintaa, tomaattia, sinappia leivän päällä ja salaattia(ei kuvassa).

safka4 safka5

Kuva 4. Hedelmiä ja sitruunaa blenderiin, paistettua sipulia ja porkkanaa, chian siemeniä, salaattia. 

 

safka6 safka7 safka8

Kuva 5. Nauta-sikajauhelihaa, paistettua sipulia, salaattia sekä puoli kiloa tortilloja. Hiilaritankkaus joten kilo suklaata jälkiruuaksi.

Tosiaan joka lämpimällä aterialla menee sitruunavettä 1 litr. ja entsyymipilleri.

Jos jotakuta kiinnostaa, tässä esimerkki sunnuntain tuplatreenin ruokajutuista:

Herätys klo 09, pitkästä aikaa sai nukuttua näin myöhään.

 1. 09:00 viherjauheet ja pillerit, jonka jälkeen appelsiini 200g ja 100g valkoviinimarjoja blenderiin. Puolet latausjuomaan, Energyboogie 40g + kahvi
 2. Pyörällä salille. salilla tunti heräämisestä. Treenin aikana 20g bcaa/eaa mix ja puolikas edellämainittua blenderiä.

Treeni 1. Vetävät

 1. Klo 11:00 Palautusjuoma Force recovery 80 g terästettynä magnesiumilla, hmb:llä ja kreatiinilla. Päälle vielä sama appelsiini ja marjasetti blenderissä.
 2. Klo 13: Kuvan 2 mukainen paahtoleipä-ateria
 3. Klo 15: Koneen lailla samahko setti, eli 200g appelsiini, 100g karviaisia, blenderiin. Puolet latausjuomaan ja puolet treenijuomaan.

Treeni 2. Punnerrukset

Treenin aikana se sama20g bcaa/eaa mix ja puolikas edellämainittua blenderiä.

 1. Klo 20: Kuvan 2 mukainen samanlainen setti.
 2. Klo 22-23: 5 kananmunaa, joista onnistuin poistamaan tällä kertaa 3 keltuaista, yleensä onnistun 2-4kpl. Päälle jauhot ja pillerit nukkumaan

Kroppa on pelittänyt todella hyvin johtuen monestakin asiasta.

cooperia

Kuten aiemmassa postauksessa alkuvuodesta kirjoitin, postitin putkilot rapakon taa ja sain tulokset.Geenitesti antoi lyhyesti parit poikkeavat neuvot ”syö paljon salaattia” jne lisäksi. Tuossa helmikuussa nidottu yhteenveto joka löytyy ao blogipostauksesta:

 • Kolesterolia kannattaa monitoroida. Käy lääkärissä vuosittain vaikka elätkin erittäin terveellisesti
 • Antioksidanttien saanti on tärkeää. Kasvikunnan tuotteita lähemmäksi 1kg päivässä ja tarvittaessa antioksidanttilisä käyttöön.
 • Vältä suuria määriä tyydyttynyttä rasvaa (kolesterolin takia, normaalisti tyydyttyneet rasvat ei ole ongelma mutta minulla ne voivat vaikuttaa kolesteroliin)
 • Syö kohtuudella monityydyttymättömiä rasvoja, ei liikaa
 • Sipuliperheen ja ristikukkaisperheen vihannekset erittäin hyödyllisiä minulle
 • Jos olisin korkeissa rasvoissa, olisi insuliiniherkkyyteen panostaminen hyvä idea. Nyt insuliiniherkkyyteni on erittäin hyvä.
 • Metylaation tukeminen seuraavilla ravinteilla on tärkeää: B2, B6,B12, aktiivinen foolihappo L5-MTHF, myös betaiini
 • Kalaöljyn päiväannos voisi olla hieman keskimääräistä suurempi laskemaan IL6:sta (tulehdusta), n. 5g päivässä. Koska kalaöljy on muutenkin ns. perusravinne, sen annoksen nostaminen on helpoin tapa laskea IL-6:sta.

 

Koko kirjoitus -> http://blogi.sportsnutrition.fi/geenitestin-tuloksia/

Eli, paljon antioksidantteja. Blogista luettua ”Jyri sanoo että tutkimuksissa on todettu että antioksidanttien syöminen heti treenin jälkeen voi heikentää treenivastetta, mutta minun kohdallani antioksidantit treenin jälkeen todennäköisesti nopeuttavat palautumista geenieni takia. Tätä täytyy kokeilla jossain vaiheessa.”  

Näin olen tehnytkin kuten kuvista näkyy, nyt tuli testin taas uusi detox tee ja treenin jälkeen tulee kupponen juotua. Juon teetä laidasta laitaan(vihreät teet, hibiscus jne), tainnu tää jamppa jäädä nyt koukkun mutta ei kai se nyt voi paha asia olla. 

tee

Perus detoksaava ruokavalio on minusta perusteltua olla ympäri vuoden käytössä, ja sitten perusteellista viikon detoksia voisi tehdä noin 2 vuoden välein(estrogeenidetox, ei mitään pussikeittodieettiä, hyi ;) )

offia

Tokkopa kuntoa kehua voi, mutta empä ole joutunut kärsimään yhtään vaan nauttinut elämästä koko dieettimatkankin ajan. Voiko sinusta fitness olla kilpailutasolla terveellistä?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista