revali

Hyvää pumppia ja lämpöpumppua

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 20.11.2016

Vähän aikaa onkin vierähtänyt viime kirjoituksesta.  Muutama viikko sitten olisin voinut kirjoittaa fitness-lajin turhasta ja väärin perustellusta mustamaalaamisesta sekä omasta järjenkäytöstä, mutta sitten tajusin että siitähän on joo meikäläisen blogissa painotettu kai jo tarpeeksi. Hieno laji on jos perehtyy ja tekee itselle sopivia asioita. Meitä on moneen junaan ja toivottavasti valmentajat pikkuhiljaa tajuaisivat ja toivottavasti valmenettavatkin alkaisivat käyttämään enemmän sitä omaa järkeä.

Hyvä vastine, tässä yksi syy miksi en itse tarttunut kynään: http://johanonfitness.fitfashion.fi/tag/irti-fitneksesta-ry/

Välillä on myös tullut mieleen kirjoittaa ns pyhästä kolminaisuudesta eli siitä, miksi aina ei riitä kaikkeen. Ja siitähän on olemassa jo muutaman vuosi vanha blogikirjoitus, pysyn edelleen sanojeni takana vuosien jälkeenkin. Satku tosta ajasta tehty mutta se nyt ei vielä vapaaherrrailuun riitä, tsekiditsekkaa ->

http://ptyrylahti.blogspot.fi/2013/02/pyha-kolminaisuus.html

 Työelämä

Tosiaan työt on ottaneet niskalenkin, kesälomien jälkeen ollut murrosvaihetta töissä ja todella paljon hommia. Hyvin on niistä selvitty omasta mielestä ja toiv0n mukaan tämä palkitaan jossain vaiheessa eli perästä kuuluu.

Ihmissuhteet

Parisuhderintamalla mennyt myös hyvin ja  perästä kuuluu jossain vaiheessa tälläkin saralla. Kavereita ei ole ehtinyt näkemään tarpeeksi. Tai sitten on ollut niin poikki että koti vienyt voiton.

Treeni

Tämä. Perushommat on taisteltu, mutta kovin rakentavaa ei ole homma aina ollut. Vetävät, työntävät ja jalat vatsat, kolmijakoa hitsattu ja treeni eläneet aikataulun ja jaksamisen mukaan. Lisäravinteiden täydentämänä isommat treenimäärät kiireiden kanssa onnistuu yllättävän hyvin. Lataus, treenin aikaiset ja palautusjuoma kun on pakattu niin homma rokkaa!

Tällä hetkellä painoa 0n se 92kg ja kunto tuota luokkaa:

92kg

Kuva 1. 92kg, vieläkö pitäisi nostaa? Kuuluuko perästä no kyllä kuuluu =)

 

Nyt kun aletaan olla hyvää vauhtia menossa kohti feija-astetta niin hankin ilmalämpöpumpun. Suosittu ja hyvää palautetta sekä paperilla hyvän oloinen pumppu mikä valittiin oli Mitsubishi Eletric FH25.

http://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/lammitys/MSZFH25VEE1/mitsubishi-ilmalampopumppu-fh25

Vajaat pari tonni maksoi asennettuna ja 5v takuun kera. Sisäyksikön sijoituksella saadaan ainakin nyt 0-asteen keleillä lämmitettyä koko kämppä about 20 asteiseksi. Tämän pitäisi toimia jopa 25 asteen pakkasella, mutta COP ei ehkä parasta luokkaa silloin. Harvemmin näiotä lämpötijoja on kuitenkaan näkynyt.Sähköpatterit on kylminä kun ne säätää 20 hujakoille ja asetettu lämpötila saavutetaan, säästö taattua.

Lämpökerroin on joidenkin lähteiden mukaan lähelle viittä(tuotettu lämpöteho/otettu sähköteho), mutta todellisuus varmaan neljän hujakoilla.  Ei tarvitse kovin kova matemaatikko olla niin tajuaa ettei montaa vuotta mene niin laiton maksaa itsensä takaisin ja asunnon jälleenmyyntioarvo on helposti se 2 tonnia enemmän.  Siltikään yhtiöstämme kukaan ei lisäksemme halunnut ottaa ilmalämpöpumppua, eli bulkkialen sai unohtaa. Syitä oli monia mutta ihmettelen miten monilla ei ole pitkän tähtäimen sihtiä tässäkään asiassa, joillain toki ok syitä mutta näin yleisesti. Isännöitsijän uusimisen johdosta tuleva vastikekorotus tulee saamaan kyllä palautetta =)

Pari kuvaa:

ilp1

Kuva 2. Sisäyksikkö, paras paikka, olohuone jäi hyväksi kakkoseksi.  On sen verta hiljainen ettei häiritse nukkumista.

ilp2 ilp3

Kuva 3 ja 4. Ulkoyksikkö isomman makuuhuoneen ikkunan alla. Hyvin pensaat peittää tämän.

kondenssivl

Kuva 5.Kondenssivedet kanisteriin liiton malliin ja tyhjätään kun täynnä. Tuttua puuhaa siis. 

145509759 145514073

Kuva 6 ja 7. Asunto, kun muutettiin eikä pumppua ollut. Ovet myös tunkkaisen väriset. Huomataan kuinka suurta osaa asunnon  pinta-alasta tämä lämpöpumppu voi lämmittää.

Onhan tässä tullut herkuteltuakin.

15101708_1397220723636058_3470323052498124800_n1

Kuva 8. Tämä ja karkkia failureen, peruslauantai ja offi pilalla?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista