IMG_20160806_182102

Men’s physique vs Bodybuilding – viikonloppu susirajalla

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 11.8.2016

 

Mukavaa alkavaa syksyä!

Ilmat viilenee ja dieetit alkavat purra.

Rullailin viime torstaina Savoon ja sieltä viikonlopuksi Pohjois-Karjalan puolelle pienelle ”lomalle.” Ohjelmassa oli rentoutumista mökillä kalastellen sekä tietenkin treenejä, normaaleja dieettirutiineja unohtamatta. Taaskaan ei alle 100 kiloista treeniseuraa löytynyt…

received_10208619317056161

Torstai

Perskannikat puutuneena reilun kolmen tunnin ajelusta vesisateessa saavuin vihdoin Savonlinnaan. Kurvasin suoraan Toni Kohosen tuvan pihaan, potkin kukot ja kanat sivuun ja raivasin tieni herran tönöön. Vedettiin siinä pont..buusterit naamaan, valjastettiin hirvi ja ravattiin maineikkaalle Jyry Gymille bodaamaan. Jyry on kellari, johon ei nykyaikaiset hömpötykset ja vemputtimet ole yltäneet, vaan siellä nostetaan rehellistä rautaa. Arnoldin ja Flexin valvovan silmän alla romut tankoon ja selkä turvoksiin. Valitettavasti kuvamateriaalia ei ole tältä visiitiltä näyttää, sillä sähkömiehet olivat menneet lakkoon Savon kieltolain takia edellisellä viikolla, eikä täten minkäänlaista laajaakaistaa, fifiä tai digitaalikameraa ollut kuulemma käytettävissä. Toivottavasti asiat korjaantuvat pian. Tässä kuitenkin treenin kulku meikäläisen osalta. Herra Kohonen toteutti omaa ohjelmaansa.

 • Leuanveto 3 x max + pakkotoistot
 • Ylätalja leveällä vastaotteella pudotussarjana 5 x 15 , 55-75kg + pari pushdown sarjaa loppuun
 • T-kulmasoutu myötäotteella (raskaana liikkeenä) 3 x 10-12 , 125kg
 • Alatalja V-kahvalla superina latseille ja trapseille 4 x 12-15 , 50-75kg (latseille vedot etukumarassa, trapsit ns, normaalisti)
 • Ylätalja leveällä myötäotteella 1 x max + pakkotoistot , 80kg & 1 x iso pudotussarja max toistoilla
 • Facepull superina taka op vipareiden kanssa 3 x 15+15 non-stoppina
 • Vatsarutistus penkillä lisäpainoilla superina vatsarutistus taljassa istuen 3 x max + max toistot

Jäätävä paine selässä ensimmäisestä liikkeestä alkaen. Eikä muuten helpottanut koko viikonloppuna.

Ruokaa koneeseen ja käytiin vielä illasta romanttisella kahvihetkellä, olisko ollut paikallinen aakkosasema tai joku vastaava juottola..

 

20160808_120852_HDR

 

Perjantai

Perjantaina meinasi uni maistua, mutta melko suoraan herättyä käänsin Hondan keulan kohti Kiteen pitäjää. Siellä majoituittuisin faijan mökillä pari päivää. Hörpättiin kupit kuumaa ja sitten jatkoinkin matkaa paikalliselle isolle kylälle Joensuuhun. Karjavaljakot ja maitokärryt ohiteltua löysin tieni Ovaskaisen kartanoon, jossa kartanonherra itse oli ottamassa vastaan. Pienet höpöhöpöt lämpimiksi ja jumppaamaan. Mestari itse kertoi huilaavansa tämän päivän. Oliko todellisuudessa kyse tankkauspäivän levosta vai pienestä jännityksestä että pysyykö raskassarjalainen kevyemmän kyydissa, tiedä häntä. Sain kuitenkin huijatua Mr. O:n vetämään meikäläiselle olkapää-ojentaja setit. Kiitokset vain Kuntokeskus Energylle että pääsin taas vieraaksi!

 • Ranskalainen punnerrus 3 x 15 + pakkotoistot 30-35kg
 • Dippikone 3-4 x 12-15 60kg/käsi
 • Ojentajapunnerrus taljassa vastaotteella yhdellä kädellä 3 x max + pakkotoistot
 • Arnold pystypunnerrus istuen 3-4 x 12-15 + pakkotoistot
 • Vipunosto giant set: 5 x sivulle 15 + taakse 15 + eteen 15 6-7 kg
 • Vipunosto eteen taljassa köydellä vastaotteella superina facepullin kanssa 3 x max + max

 

 

Hyvä setti oli, kiitos Mikolle siitä! Snapchattia seuranneet saivat tällä kertaa isomman kattauksen viedoita. Bodailujen jälkeen palattiin vielä Ovaskaisen mansioniin päiväkaffelle. Herra itse vetäisi kyytipojaksi pullaa, eikä viitsinyt edes siitä tarjota. Taisi tietää etten ois ottanu kuitenkaan.

Hyvä juttutuokio joka olisi jatkunut varmaan koko yön, piti keskeyttää koska sauna kutsui jo palavasti huutaen. Palasin takaisin mökille, faija tuikkasi saunan tuleen ja suunnattiin järvelle. Aina silloin tällöin pitää päästä viehettä uittamaan, se rentouttaa kummasti.

 

20160806_210933

 

Saalis jäi heikoksi tällä reissulla, mutta mikäpä näissä maisemissa oli veneillä ja viettää sellaista isä-poika aikaa. Saunan kautta unille.

 

Lauantai

Aamukahviin maidot lypsettyä ja kupit tyhjennettyä suunnattiin isäukon kanssa Joensuuhun väijymään Finnish Strongman Championshipin kilpailua. Melkosta mörköä siellä liikutti jos minkälaista murkulaa. Kilpahuuman laskettua lähdettiin tämän yhden möhkäleen johdolla tarkistamaan Rantakylään valmistumaisillaan olevaa Energyn uutta salia. Mukava pikku poppoo saatiinkin kasaan. Omistajastaperheeltä saatiin oikein ohjattu tutustumiskierros! Mutta kaiken kaikkiaan hienot puitteet, parhaat missä itse olen koskaan jumpannut. Suosittelen käydä testaamassa Hammer Strenghtin ja LifeFitnessin uudet laitteet ja Eleikon tangot vaikka vähän pidemmältä matkalta. Laitteissa löytyy mitä muualta ei. Tehdään jonkinlaista videota kunhan siellä saadaan ovet auki!

 

 

Itse veivailin jonkinlaisen rinta-hauis zumban poikien treenatessa kinttuja. Mieli olisi tehnyt tehdä mukana, mutta jos sitten seuraavalla kerralla.
Olen yrittänyt malttaa olla liikaa rasittamatta nyt noita jalkoja, että joskus saatais ne auki ja sellaiseen kuntoon missä kasvu olisi mahdollista.

 

IMG_20160806_174752IMG_20160806_173048

 

Loppuhuipennukseksi ja kaikkien läsnäolijoiden iloksi kokeiltiin miltä näyttää kun vaihdetaan lajinomaiset poseeraukset keskenään. Ehkä joku kerta vielä päästään samalle lavalle ja samaan sarjaan. Ei vielä paljasteta kumpi siirtyy kumpaan, mutta kyllähän tolla Ovaskaisella olisi lahjoja shortsisarjassa, vai mitä?

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista