OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Numerot kylmät tehoa mittaavat

kirjoittaja: / 1 kommentti / 16.6.2014

Niitä vuodet perässänsä raahaavat…

Tuli käytyä toissavuoden kisojen alla toimineen ravintovalmentajan Jyri Mäkisen luona päivittämässä kuulumiset. Viime kerrasta on aikaa:

http://performancelab.fi/pekka-tyrylahden-biosignature-profiili-ja-kuulumiset-massakaudelta/

Paleotyyppiseen ruokavalioon siis hurahdin parisen vuotta sitten Jyrin kehoituksesta ennen syksyn 2012 kisoja.

Kehon koostumuksen kannalta suurimmat ongelma-alueet oli 2 vuotta sitten takareisistä mitattu estrogeeni, ykkösprioriteetti mihin pitää puuttua. Tästä puhuttiin jo siinä yhteydessä, kun jalat eivät meinanneet kiristyä millään.

Pohkeista näki jo silloin  että uni on ollut todella huonoa. Nyt on mm.pimennysverhot hankittu. Kolmanneksi isoimpana ongelmana oli etureisien rasva, eli tosiaan se estrogeeni jyllää. Tämän uskon suurimmalla osalla treenaajista olevan “ongelma”, sitä ei vain huomaa niin helposti. Rasvaprosentti oli 15,6% (lihasmassa 80kg) kuten alla olevasta taulukosta näkyy.

Miksi kemikaaliestrogeenejä on kropassa ja mistä niitä tulee? Syitä voi olla monia.

Xeno-estrogeenejä sisältävät kosteusvoiteet, shampoot, muoviset juomapullot ja eväsrasiat, stressi(omalla tavallaan), huonolaatuinen uni, kännykän pito taskussa, wlan yöllä päällä. Ruokavalio voi myös vaikuttaa, ja itse olen huomannut vireystasossa pitkän aikavälin parannuksen kun olen vähentänyt vilja ja maitotuotteita. Turha niitä on kokonaan mielestäni ruokavaiosta poistaa jos oireita ei ilmene.

Luomuluentoja tulee aika ajoin kunneltua, ei vaan tee mieli maksaa tuplahintaa samasta tuotteesta siksi että on luomua. Siksi ostestaan niitä 1-3€/kg normi kuolevaisten tuotteita, kehitys tuskin siihen kaatuu ;)

Kisadieetille on olemassa vaihtoehtoisia menetelmiä, ja suosittelen lukemaan seuraavan mikä käsittelee kehon hyvinvointia rankan dieetin aikana: http://performancelab.fi/perinteinen-kisadieetti-osa-2-monitoroi-kehon-tilaa/

Jyri mittasi jälleen kehonkoostumuksen. Suurin asia mkä tuli mittauksessa ilmi oli se,  ettei takareisissä ole enää rasvaa niin paljon suhteessa muuhun kroppaan ja takareiden ”prioriteetti” tippui kolmanneksi. Uskon että tämä johtuu mm.nostetusta sinkkitasosta(15mg -> 50mg), magnesiumlisäyksestä sekä muista elämäntapamuutoksista, mitä olen kisojen jälkeen enemmän tai vähemmän noudattanut. Esim. aamupala arkisin ei ole kovin puuro-rahkavoittoinen, ellei ole treeniä edessä kuten viikonloppuisin. Eli aamulla lihaa/kananmunia, salaattia ja pähkinöitä, sekä viherjauhetta plus melkoisesti vitamiineja tulee nautittua ja olo pysyy hyvänä koko päivän.

biosigu

Biosig-speksit 2012-2014. Lihasta tulee TODELLA hitaasti mutta tulee näköjään kuitenkin mikä yllätti kun ollut kaikenlaista kremppaa. Nyt siis rasvat about kympissä ja rasvaton massa n.80kg.

Nythän alkaa kohta olla 2 vuotta estrogeenidetoksista, mikä oli positiivinen kokemus ja ajattelinkin 2 vuoden välein näin tehdä. Heinäkuuta odotellessa =)  Eli viikon ajan jätetään kaikki kiinteä ruoka pois ja korvataan ruokajauheilla(vuorotellen Estro shield/ Primal Clear) ja kasviksilla, mitä syödäänkin kaksinkäsin. Ja vastoin yleisiä detox-sääntöjä, tässä detoksissa EI SAA tulla nälkä. Lisäksi maksaa tuetaan P1P2-tuotteella, ja detoksia varten kalsiumd-glukaraatti sekä aktiivinen b-vitamiini, SGS sulforafaani. Glutamiini, BCAA,vihreätee on myäs mukana, ja treenityyliksi on valittu jälleen about 6×4 toistoja, isoja liikkeitä räjähtävästi valitsemalla painot millä maksimissaan saataisiin 10 toistoa suoritettua. Tämä siis heinäkuussa sitten.

selfff

 

Kuva otettu 01/2013 ja painoa 89kg.

Niin ja hei tosiaan meidän tiimiin tuli Juhani ”Don” Herranen. Juhanista ja meidän tiimistäkin on juttua uusimmassa Muscle Pro-lehdessä. Lehdessä paljon muutakin mielenkiintoista. Ei muuta kun lehtikaupasta hakemaan :)

Jussin tapasin ensimmäistä kertaa tiimipäivässä. Pilkettä silmäkulmassa, mukava kuunnella vanhan liiton juttuja menneiltä bodyajoilta, ja veikkaan että tulee puhuttavaa tulevastakin vielä, mukava kaveri kyllä :P

Ei päivitystä ilman treenivideota(Antonin jättipohje oikealla!!1), lauantai ja LPG kutsuu Antonin ja Jarren kanssa, todella jees ilmapiiri salilla kyllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kuva otettu tänään ja painoa myös 89kg. Liikaa herkkuja?

 

1 kommentti

  1. Liikaa Herkkuja?=) ei kai nyt,no mutta VanhanLiiton malliin vaan kovaa reeniä ja Tsemppiä=)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista