leukoja

Selkätreeniä, helppoa offia alkuun

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 25.10.2015

Nyt kun offseason on alkanut, melkoisesti mahtuu elämään treenin lisäksi asioita. Ei tarvitse lauantain aamureenin jälkeen miettiä treenikakkosta loppupäivänä. Arkena ei tarvitse työmatkaa kävellä kun lähimmälle pysäkille(työmaakierrokset toki on sitä hyvää aerobista), eikä treenien tarvitse olla crossfittia puhtailla tekniikoilla. Nojoo eihän se koko aikaa tätä ollut, mutta nyt jotkut 3 minuutin palautukset vaan tuntuu niin luksukselta ja romujen kasvaessa edes vähän, olotilat muuttuvat mitä parhaimmiksi. Harmi vaan, kun keskivartalo ei kestä vielä juuri mitään painoja.

Myös monet ruuat on sallittuja ihan milloin vain. Spaghetti ja jauhelihakastike ruokakermalla ja puoli kiloa spaghettia:

spaghetti ja jauheliha

Ja vähän jälkuruokaa ;)

herkkujaa

Arkena edelleen perus terveellinen runko pitää tietty, mutta viikonloppuna se voi olla tätä. Ja silti pysytään hyvässä fitissä toivottavasti kuten on aikaisemminkin pysytty.

Välillä toki terveellistä proteiinijäätelöäkin, on se vaan aina yhtä hyvää. Tällä kertaa:

 • 3kpl valkuaista
 • 3 kpl keltuaista
 • 12g steviaa
 • 20g Force BCAA tropical
 • 4kpl mandariini
 • 2dl ruokakerma
 • 3g vaniljasokeri

jäätelö

Töitäkin on arkisin tehtävä, kentällä kamat kulkevat ilman turhia purnauksia edelleen:

patukoitakauppis

Taas katolla matkalla konehuoneeseen. Kuva otaniemen päärakennuksen katolta.

otis

Tyhjä aamupaino näyttää tältä. 10 kiloa jos saisi tähän varteen talven aikana?

paino

Välillä jos tulee aikataulun kanssa kiirettä ei hätää, viereiseen leikkikenttään voi aina luottaa:

 • Leuat vuorotelleen myötä- ja vastaotetta 6-8kpl toistoja puhtaasti kunnes tuli 100 toistoa täyteen. Viimeisessä x 6, jonka jälkeen hyppy ylös ja jarruttaen 10 toistoa.
 • Taisi mennä 15minuuttia treeniin, jonka jälkeen kaupan kautta kaveriporukan kanssa saunomaan ja syömään anabolisesti(kuten kuvasta näkyy), kulutus kohdillaan jälleen. Kotoa lähdöstä alle tunti(pyöräilyä, leukoja,pyöräilyä, kauppa ja kovaa kylpyä), niin oltiin jo saunassa. Aika luksusta kun treenin vielä ehti tekemään after work-mainingeissä =)

leukoja -> herkkuja

Ei tuo meinannut muuta kun että seuraava selkätreeniosio olikin sitten vetävät treenissä lähinnä paksuntavia:

 • Suorin jaloinveto käsipainoilla 45kg 2,4,6,8,10,15kpl
 • Alatalja leveällä myötäotteella 50-70kg 6-15kpl. Viimeinen sarja 6x70kg(4 sec negat ja räjähtävä positiivinen vaihe) -> 10x50kg
 • Kulmasoutu vipuvarsi 45kg per puoli ote niin alhaalta kun pystyi, hyvin meni perille 4x10kpl
 • SJMV 2x10x100kg, selkä ilmoitteli itsestään, joten varovasti nyt
 • Päälle mm.hauiskääntäö tangolla pitkästä aikaa 45kg:lla ja vatsoja muutama voimapyörä

Treenit on vielä aika helppoja, mutta paikat vaan pitää yrittää saada kuntoon ensin. Ja läskiä varteen että on suojaa ;)

Otettiin parit selkäkuvat. Selän kanssa on ollut kisavalmistautumisen yhteydessä pieniä ongelmia, joten tätä heikointa lihasryhmää ei valitettavasti pystytä vielä takomaan niin kovaa kun ehkä haluaisi. Onneksi oikein kohdistaen ainakin latsit saavat hyvin tämän hetkisillä treeneillä osumaa. Raskaat vedot jäänevät pois kokonaan, ei vaan olesen arvoista kerta toisensa jälkeen ottaa hittiä ja kärsiä viikko aamusta iltaan univaikeuksia siivittämänä.

selkä selkä2

Tarttui muuten ostoskärryihin männäviikolla:

shopping

Energy Boogie ennen treeniä ja palkkariapua, Osmopurea testiin ja markkinoiden laadukkaita Iso Whey Pro:ta, niistä koostetaan kunkkupalkkari. Kiitos Sporttikaupalle tuhannesti taas =) !

Noin sekoitan 30g molempia, 5g kreatiinia ja glutamiinia kutakin ja 3g magnesiumsitraattia. Elikkä siis 73g valmista jauhetta siis aina purkista suoraan. Helppoa kun jaksaa kerran sekoittaa mixin.

Nyt jätin c-vitamiinin ja HMB pois kun kisat ohi, ja pikkuhiljaa hiilaria tulee lisättyä lisää palautusjuomaan. Nyt on lisäilty sen verta ruokailuja, ettei ole hirvinnyt palkkarien kanssa vielä innostua. Koittaa nyt jotain malttia pitää ;) Viikon päästä 10g hiilaria lisää.

Lisäksi osmopurea aletaan kokeilla treenin aikana otettavana aminoiden kanssa, saa nähdä miten toimii. Mikäli toimii niin sitten jatkossa. Mikäli vie treenitehoja, ei todellakaan kannata käyttää. On tapauksia, joille ei mikään hiilari sovi treenin aikana otettavaksi.

Malto nyt ei ole koskaan yllättäen toiminut treenin aikana, ja dekstroosikin saa vain väsynytttä ahkytreeniä aikaiseksi. Positiivisen palautteen perusteella osmopure rokkaa kyllä tässäkin monilla, joten sitä odotellessa!

sport

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista