WP_20151114_014

Töitä, heviä ja kulttuurieroja

kirjoittaja: / 0 kommenttia / 15.11.2015

Leikkaukset on taas ajankohtainen asia. Kun ihmisten reaktioita kuuntelee niin turhauttavaahan se on. Voitaisiinko hyväksyä muutokset ja vetää yhtä köyttä sen ainaisen valittamisen sijaan?  Eiköhän näitäkin muutoksista myöhemmin koidu jotain hyvääkin.

http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2015111120650038_tb.shtml

Meikäkäisen hieman provokatiinen mielipide, älkööt ottako herneitä, samassa veneessähän tässsä ollaan.

Hallitus ehdottaa muun muassa:

Sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton

  • Vähenisi poissaolot ja päästäisiin pikkuhiljaa siitä tavasta eroon että voit olla kotona kipeänä ja silti palkka juoksee. Yritys ja työelämä ei vaan pyöri niin, ihmisen pitäisi ottaa itsestä vastuu. Nyt taitaa keskimääräiset sairauspoissaolot olla jotain 15 päivää vuodessa mikä on aivan posketon määrä.  Tätä kautta todennäköisesti lähtee laskuun seuraavista syistä:

-ihmiset kiinnittäisivät terveyteensä huomiota enemmän, ettei tarvitsisi olla kipeänä enempää. Olisi siis täsökin porkkanaa.

- pari palkatointa poissaolopäivää vuodessa on pitkässä juoksussa vähemmän, mitä palkan korotukset tämän uudistuksen johdosta voisivat olla

-jäisi ne Suomen lätkä MM-voitto-,krapula- yms muut ”tänään ei jaksa”-päivät pois. Nytkin kuulee monesti että saikkupäivänä tuijotetaan telkkaria saati kirjoitetaan blogia. Eikö silloin tulisi joko maata sängyn pohjalla tai mennä töihin, 2 vaihtoehtoa? Meillä on töissä lepohuone jonne voi mennä vaikka aamupäivällä makoilemaan(omalla ajalla), ja sitten vaikka painaa se päivä klo 12-08 täyteen jos olo helpottaa.

Vuosilomaa lyhennettäisiin

  • Nythän yksityisellä ja julkituisella sektorilla on selkeä epätasa-arvo, ja se korjaantuisi. Edelleen julkisella sektorilla päästäisiin helpommalla vaikka tämä toetutettaisiin.

Lomarahoja leikattaisiin

  • Pitkässä juoksussa tämäkin kumuloituisi palkkojen nousun myötä.

Loppiainen ja helatorstai muutettaisiin palkattomiksi vapaapäiviksi.

  • Monilla aloilla voi mennä käsittääkseni töihin noina päivinä, 2 vaivaista työpäivää vuodessa enemmän. Tekee pidempiä päiviä ja liukumien johdosta noistakin saa palkallisia taas

Itse lähen näihin mielelläni mukaan jos muutkin lähtevät. Ilmeisesti porukalla ei ole mitään halua tämän maan taloudesta. Toki palkkoja tulisi edelleen tasoittaa. Yrittäjien ja työtekijöiden kuilu on edelleen jäätävä, työntekijöiden tulisi ymmärtää kokonaiskuvaa paljon ja ottaa itsekin vastuuta hommasta paljon enemmän, kun näitä lakkoja ja valitusta seurailee.

Nykyiseen hallitukseen olen tyytyväinen. Kuitenkin sosiaaliavustukset tulisivat olla mielestäni vastikkeellisia. Toivottavasti tänne muuttavat pakolaiset ja suomalaisetkin työttömät joutuisivat tehdä jotain työtä palkkojensa eteen. Kyllä tässä maassa työtä riittää, jos ei muuta niin ns vapaaehtoishommia. Jos ei niitä tee, saat esim. sitä peruspäivärahaa etkä senttiäkään enempää, siinä kannustumia jokaiselle. Eri asia on sairaat ihmiset tietenkin.

Toki saa kyseinalastaa, mutta kun ammutaan alas ilman järkeviä perusteluja niin kyllä se nyt ainakin meikäläistä tympäsee. Tottunut vetämään projektitöissä yhteistä köyttä.

Noniin, tulipahan vuodatettua. Lauantaina tuli käytyä turisaksen keikalla.

WP_20151114_014

Tosi hyvä keikka ja salimotivaatio senkuin kasvoi!! Stand up and fight!!

Pitkästä aikaa tällainen pomppiminen pikkutunneille teki todella hyvää vaikka jalkatreeni olikin aamulla  :D Ei paljon ravintolasafka täytä kun tottunut vähän suurempiin annoksiin

ravintola  20€ versus 1,2€  riisi klo16

Lisäksi ravitsevuus aspekti ihan eri, joten tässä ehkä syy miksi siellä ulkona juuri EI käydä syömässä.

Törmäsin salilla melkoiseen kaappiin, kävin haastelemassa ja huomattiin ettei löydy yhteistä kieltä. Kävi ilmi että pakolaiskaveri kyseessä ja alettiin kommunikoida google translatorilla, onnistuu se niinkin. Melkoinen kondis äijällä \,,/ Näihinkin on mukava tutustua, avoimuutta toivoisin itse kullekin.

abbas

Niin joo ja metallisydän haastoi belfie-kuvaan, anteeksi. Painohan on nyt siinä 84kg, etiäpäin mennään. Alaselkää varoen mutta latsit ja kädet ottaa tämän hetken treeneissä hyvää osumaa joten toivon mukaan kehitystä tapahtuu. Palaillaan!

belfie

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista